Vänsterpartiet utvärderar första året med M+S styre

På gårdagens kommunfullmäktige fattades det beslut om den så kallade delårsrapporten. Vänsterpartiets gruppledare Anette Holgersson tog tillfället i akt att utvärdera hur det går för kommunens Moderata och Socialdemokratiska styre…. Så här sa hon:

”Jag brukar säga att en delårsrapport är ett kvitto på arbetet som har hittills blivit utfört av förvaltningen och bygger på majoritetens budget. Trots att vi brukar reservera oss från att delta i beslutet att anta majoritetens budget vill jag ge en eloge till förvaltningen och alla våra duktiga medarbetare.

Men…

Att kalla sin miljöpolitik för effektiv klimatpolitik är en enkel retorik som ledningen använder sig av. Anledningen att Lerum har klättrat i rankningen är för att vi har antagit Agenda 2030. Ingen vill förbjuda saker men jag är övertygad av våra invånare är tillräckligt kloka och förstår att vi kan inte försätta som vanligt och förvänta oss att uppfylla Parisavtalet. Samtidigt säger styret nej till koldioxidbudget
som är den enda vetenskapliga verktyget som hjälper till att begränsa koldioxidutsläppen. När man tar sin bil till den sagda torget. Samtidigt är vi jättedåliga att informera invånarna om vad de kan göra för att minska miljö-och klimatpåverkan. Medelvärdet för invånare som är nöjda med kommunens information om vad du kan göra för att minska din miljö- och klimatpåverkan är 49%. Det saknas även en systematisk strategi för att stödja våra företagare till
cirkularitet t.ex. möjligheten att använda ett avfall som råmaterial för en ny produkt.

Jättekul att vi har rikt näringsliv men att tillskriva både kulturens och välfärdens berättigande näringslivet är en överdrift. Samtidigt som Förskolor och skolor går på knä med stora barngrupper. Skolans huvuduppgift är kunskap.
Varje enskilt barn ska bli sett utifrån sina behov och förutsättningar, och utmanas i sitt lärande. För det behövs lärare och förskolelärare som inte behöver sjukskriva sig för att hämta kraft för att utföra sitt arbete.

Genom ett kvalitativt förebyggande arbete skapar vi både en bättre framtid för barnet och ett tryggare samhälle för alla.  Barns bästa ska alltid komma först men tillräckligt många lärare och förskolepedagoger som mår bra på sin arbetsplats är lika viktigt.

Men hur står det till i välfärden – skola, barnomsorg, äldreomsorg och socialtjänst? De höga sjuktalen i dessa sektorer talar för att det inte står så bra till där. Såvida det inte drastiskt har förändrats sista halvåret.”

Dela den här sidan:

Kopiera länk